ТАКМИЧЕЊА У ЗНАЊУ

Физика – Дана 25.11.2020 је одржано међународно екипно такмичење у решавању задатака из физике „Online Physics Brawl“ које организује Министарство за образовање омладину и спорт Републике Чешке уз подршку Института за теоријску физику МФФ из Велике Британије. Такмичење је трајало три сата, а такмичарима је био дозвољен неограничен приступ интернету и несметана сарадња међу члановима једне екипе. Језик комуникације био је чешки и енглески. На такмичењу је учествовало преко 700 екипа из 35 земаља, са укупно око 3000 учесника. Награде које добијају победници на овом такмичењу су симболичне нпр. усб стик, рачунарски миш, тастатура или нека књига, а мотив за такмичење је како наводе организатори „част и слава“.
Наши ученици већ четврти пут учествују на такмичењу, а овога пута смо наступили и „А“ и „Ц“ категорији. Категорије се одређују по просечној старости чланова који чине екипу. Нашу школу су представљали Михајло Богдановић, Горан Шокић (дебитант), Лука Вуковић, Невен Илинчић, Младен Петрић у првој екипи док екипу млађих ученика (Ц конкуренција) чине Милица Видић, Кристина Николић, Катарина Попов, Лазар Топић. Такмичење познаје “опен” категорију где се може пријавити ко год то жели да учествује иако није средњошколац. У овој категорији наступиле су две наше бивше ученице Анита Барна и Снежана Козарев, као и наш професор физике Васа Вучуревић
У све три конкуренције наше екипе су биле пласиране око средине 88. од 181 екипе или 91. од 167 екипа или у укупној конкуренцији када се рачунају сви као једна категорија 345. место од 719 екипа
Због Ковида-19 ове године екипе нису биле стациониране на једном месту него су чланови екипе радили од куће што је отежавало и успоравало њихову сарадњу.

Биологија – 20.05.2018. одржано Републичко такмичење из биологије у Нишу. На такмичењу је учествовала Слађана Смиљанић ученица четвртог разреда гимназије са ментором Аном Васиљевић.

Латински језик – 19.05.2018. одржано Републичко такмичење из латинског језика, на такмичењу су учествовале ученице наше гимназије из првог разреда Катарина Драпшин и другог Тамара Ранисовић са ментором Милицом Уверић.

Међународна смотра читалаштва „Читалићи 2018.” – 19.05.2018. у Алексинцу је одржана манифестација на којој је учествовала Драгана Црни ученица трећег разреда кувара са ментором Јеленом Медић. На смотри су први пут учествовали средњошколци.

Књижевна олимпијада – 13.05.2018. у Карловачкој гимназији, ученица другог разреда гимназије Мина Мрђен освојила је треће место на Републичком такмичењу са ментором Милицом Балабан.

Историја – 28.04.2018. Одржано је окружно такмичење из историје у Гимназији у Инђији. Наша ученица првог разреда гимназије Мариа Гал и ментор Жарко Панић су учествовали на такмичењу.

Математика – Републичко такмичење из математике економских школа у Београду одржано је 27.04.2018. године, ученице наше школе учествовале су са ментором Александром Савковић.Међународна смотра читалаштва „Читалићи 2018.” – на смотри читалаштва 15.04.2018. године наша Драгана Црни, ученица трећег разреда кувара, освојила је у конкуренцији средњошколаца пласман на годишњу смотру у Алексинцу 20.05.2018.

Руски језик – одржан први круг НИС Олимпијаде 23.04.2018. у нашој школи су учествовали ученици првог разреда гимназије Нина Ралетић, Душан Петковић и Недељко Бороја.

Моделирање машинских елемената и конструкција 3D – 20.04.2018. одржано је регионално такмичење – Војводина – север на којем су учествовали наши ученици Предраг Обрадовић и Небојша Вучић из трећег разреда.

Немачки језик – 14.04.2018. у Ваљевској гимназији на Републичком такмичењу из немачког језика ученик четвртог разреда гимназије Александар Ћулум је освојио прво место.

Књижевна олимпијада – 14.04.2018. у Карловачкој гимназији на окружном такмичењу пласман на Републичко такмичење остварила је Мина Мрђен ученица другог разреда гимназије.

Машинство – 13.04.2018. Сомбор, Средња техничка школа је била домаћин обласног такмичења школа подручја рада машинство и обрада метала, аутомеханичара и бравара, наши ученици су учествовали на такмичењу.

Биологија – На окружном такмичењу одржаном у Сремској Митровици 25.03.2018. учествовали су ученици наше гимназије Илона Гал из првог разреда, Тамара Комленски из другог, Тијана Јакица и Јована Хорњак из трећег и Бундало Петар и Слађана Смиљанић из четвртог разреда. Пласман на Републичко такмичење остварила је Слађана Смиљанић.

Историја – Одржано је општинско такмичење из историје 24.03.2018. Пласман на окружно такмичење остварила је Мариа Гал, ученица првог разреда гимназије.

Физика – Републичко такмичење из физике одржано је у Нишу 22.03.2018. године, на такмичењу је учествовала Тамара Ранисовић ученица другог разреда гимназије и ментор Васа Вучуревић.

Страни језици – Окружно такмичење из страних језика је одржано у Карловачкој гимназији 18.03.2013. Нашу школу су представљали Огњен Богдановић и Небојша Лазукић из енглеског језика и Александар Ћулум из немачког језика сви ученици четвртог разреда гимназије. Пласман на Републичко такмичење остварио је Александар Ћулум.

Математика – На међународном такмичењу “Кенгур без граница” 15.03.2018. учествовали су и ученици наше школе из гимназије и економски техничари.

Књижевна олимпијада – Општинско такмичење је одржано у нашој школи 10.03.2018. Пласман на окружно такмичење оствариле су ученице: Катарина Драпшин – први разред, Мина Мрђен и Тијана Гунек – други разред.

Физика – Окружно такмичење из физике одржано је 03.03.2018. на ПМФ у Новом Саду. Пласман на републичко такмичење остварила је Тамара Ранисовић ученица другог разреда гимназије.

Физика – Општинско такмичење из физике одржано је у нашој школи 25.02.2018. Пласман на окружно такмичење оствариле су ученице другог разреда гиманазије Тамара Ранисовић и Бојана Попов.

Математика – Окружно такмичење из математике одржано је 24.02.2018. на ПМФ у Новом Саду.

Математика – Општинско такмичење из математике одржано је у нашој школи 13.01.2018. На окружно такмичење су се пласирали ученици првог разреда Мариа Гал и Михајло Богдановић, другог разреда Тамара Ранисовић и Бојана Попов и четвртог разреда Огњен Богдановић.

Физика – Међународно такмичење “Online Physics Brawl” 29.11.2017. Екипа “ex2210” је заузела 28 место у конкуренцији 55 пријављених екипа у “Open” конкуренцији (углавном универзитетских екипа) и 134 место у апсолутној конкуренцији од 289 екипа. Наша екипа је била у саставу Слађана Смиљанић, Огњен Богдановић, Тамара Ранисовић и Бојана Попов (гимназија) и Анита Барна и Снежана Козарев (ПМФ Нови Сад). Екипу је водио професор Васа Вучуревић.

Квиз „Колико се познајемо“ -победници 2017. године: Маријана Тртић, Александра Милић, Никола Арсић и Јована Хорњак.