Добро дошли на интернет презентацију средње школе
"22. октобар" Жабаљ

Новости

 • Упис у први разред 2021.

  Упис у први разред 2021.

  Први круг уписа ученика у први разред вршиће се непосредно у школи у понедељак и уторак 12. и 13. јула 2021. у времену од 8 до 15 сати. Упис је у главној згради у улици Николе Тесле 78 у учионици број 4 – трогодишња и учионици број 5 четворогодишња занимања.Види још »
 • Матурска свечаност 2021.

  Матурска свечаност 2021.

  Последњег наставног дана, 22. јуна 2021. године, у Спортској хали у Жабљу, уприличена је матурска свечаност којој су присуствовали директор школе Миодраг Јањош, одељенске старешине матурских одељења, професори, матуранти и гости. Током пригодног програма представљени су ученици који су успешно завршили своје школовање у нашој школи. Матуранти који су се истакли својим знањем током читавог … Матурска свечаност 2021. Read More »Види још »
 • Васкршњи празници – по јулијанском календару

  Васкршњи празници – по јулијанском календару

  Свим верницима православне вероисповести, који Васкрс прослављају по јулијанском календару, желимо срећне празнике! Повратак у школске клупе је у среду 05.05.2021. године.Види још »
 • Национална платформа “ЧУВАМ ТЕ”

  Национална платформа “ЧУВАМ ТЕ”

  Национална платформа “Чувам те” за превенцију и заштиту од насиља у школама у Републици Србији, садржи сегменте који се односе на информисање и едукацију: информације о облицима насиља, препознавању и поступању у случајевима насиља, злостављања и занемаривања у складу са званичним процедурама надлежних ресора. На платформи ће се континуирано објављивати едукативни материјали из области превенције … Национална платформа “ЧУВАМ ТЕ” Read More »Види још »
 • ПОВРАТАК У ШКОЛСКЕ КЛУПЕ

  ПОВРАТАК У ШКОЛСКЕ КЛУПЕ

  У складу са дописом Министарства просвете и технолошког развоја од 13. 04. 2021. године, од понедељка 19. 04. 2021. ученици средњих школа поново ће наставу похађати по комбинованом моделу. Одељења су подељена у групе, једна група је на непосредној настави у школи, а друга на онлајн настави. Групе се смењују на недељном нивоу. Часови трају … ПОВРАТАК У ШКОЛСКЕ КЛУПЕ Read More »Види још »

Образовни профили

Шта о нама кажу наши ученици

Стекла сам многа пријатељства и научила много тога

“У школи “22. Октобар”, стекла сам многа пријатељства и научила много тога. Професори ове школе се труде да нам на најбољи начин пренесу знања, што нам омогућава да градиво са лакоћом савладамо. Увек су љубазни и знам да могу рачунати на њихову помоћ, уколико имам нејасноћа у вези са градивом.
Ова школа ће ми увек остати у лепом сећању, а верујем да ће тако бити и свим ученицима, који се одлуче да је упишу.”

Марија Владисављевић

ученица 4. разреда гимназије

Ова школа је образовала велики број ђака који су данас врсни мајстори, техничари и инжењери и могу врло лепо да живе од свог рада

“За средњу школу „22. Октобар“ сам се определио због постојања смера који сам желео да упишем и квалитетног наставног кадра. Знање које сам у шкoли стекао ми је омогућило да положим пријемни испит и успешно завршим студије на Машинском одсеку Факултета техничких наука, које важе за врло озбиљну и захтевну инжењерску дисциплину. Након дипломирања остао сам да радим на Факултету техничких наука на Департману за производно машинство, прво у својству сарадника и асистента, а потом након одбрањене докторске дисертације у својству доцента. Тренутно сам ванредни професор за ужу област Технолошки процеси, техноекономска оптимизација и виртуелно пројектовање. Шеф сам истоимене лабораторије и заменик директора Департмана за производно машинство Факултета техничких наука.

Данашњој привреди недостаје огроман број младих мајстора и техничара (CNC програмера и оператера, руковаоца роботима, заваривача, механичара…), као и инжењера машинства (пројектаната, конструктора, технолога, програмера…) који носе развој сваке државе. Ова школа је образовала велики број ђака који су данас врсни мајстори, техничари и инжењери и могу врло лепо да живе од свог рада.”

Дејан Лукић

ванредни професор на Факултету техничких наука, Департман за производно машинство

Одлична прилика да стечено знање примените у пракси

“Средња школа “22. октобар” била је мој прави избор, завршио сам смер Туристички техничар и научио све неопходне ствари које су ми биле потребне за ово занимање. Само речи хвале имам и за професоре и за саму школу и свима бих је препоручио! Једна од многих предности које школа пружа јесте та што се настава одвија у једној смени и то преподневној, друга коју бих ја навео јесте та што су професори доста посвећени раду са ученицима и на крају бих навео да ученици са мог смера имају могућност да научено практично примене приликом екскурзија.”

Марко Теофановић

апсолвент на Вискокој пословној школи струковних студија

Захваљујући баш оваквом средњошколском искуству, настављам свој пут у високом образовању

“Бити ученица гимназије у СШ „22. октобар“, за мене је, не само једно посебно и занимљиво искуство, већ и полазна тачка процеса самоспознаје, која је много утицала на моје досадашње одлуке и врло вероватно ће наставити да утиче и на оне будуће. Због свеобухватности смера који похађам, бројним приликама у виду учешћа на такмичењима из области српског језика, књижевности и латинског језика и неизмерној подршци директора и многих професора током периода пријава за програме ИС Петнице, успела сам да се, на најразличитије могуће начине, упознам са науком у ширем смислу, са великим бројем засебних научних дисциплина, да развијем здрав такмичарски дух и спознам то које бих области волела да истражујем у будућности, али, исто тако, схватим да су области које ми се мало мање допадају, подједнако важне за лични развој, поготово на пољу науке. Захваљујући баш оваквом средњошколском искуству, настављам свој пут у високом образовању, с много знања о свету који ме окружује, много лепих успомена и још више склопљених пријатељстава.”

Катарина Драпшин

ученица 4. разреда гимназије

Захваљујући средњој школи заволела сам економију

“Завршила сам Средњу школу “22. Октобар”, смер економски техничар. Захваљући професорима и квалитетној настави у школи стекла сам знање из области економије, маркетинга, рачуноводствих послова, пословне економије као што је организација предузећа, менаџмент, такође знања из области савремене пословне кореспонденције, пословне информатике итд. Након завршетка средње школе, наставила сам школовање, такође у области економије, захваљући средњој школи заволела сам ову област и желим да усавршим и допуним своје знање. Након положене матуре, стекла сам звање економског техничара и оспособљена сам за рад у разним компанијама, банкама, осигуравајућим друштвима итд.
Средњошколски дани ће ми остати заувек у сећању као лепа успомена.”

Јована Сантовац

студенткиња ВПШ, смер финансије и банкарство

Преподневна смена ми је олакшала организацију обавеза и слободног времена

“Завршила сам средњу школу за туристичког техничара. С обзиром на то да долазим из Ђурђева, веома сам срећна што сам имала прилику да похађам средњу школу у својој општини. Такође, сматрам да ми је преподневна смена доста олакшала да организујем своје обавезе као и слободно време. У школи “22. октобар” сам стекла потребно знање и вештине за наставак мог образовања. Било је веома пријатно сарађивати са наставницима који су умели да примете потенцијал код ђака. Смер “Туристички техничар” ми је помогао да препознам оно што ме је највише интересовало. Након средње школе имала сам одличну подлогу за различита усмерења, а највише ме је привукла економија. Тренутно сам на пар корака до завршетка мастер студија на Економском факуктету, и за то, у многоме, могу да захвалим овој школи.”

Даница Шовљански

студенткиња на економском факултету

Гимназија – најбољи избор за мене

“Завршила сам средњу школу “22.октобар”, смер гимназија (општи тип). Сматрам да је тај смер био најбољи избор за мене јер током основне школе нисам знала чиме желим да се бавим у животу. Изабрала сам средњу школу “22. октобар” јер је била удаљена свега седам минута аутобусом од Ђурђева, и сада кад погледам уназад видим да нисам погрешила. Имала сам изузетне професоре, и свако ко је желео да учи, могао је да сазна толико тога! Сви, од професора, запослених, до ђака су били пријатељски расположени и увек спремни да помогну. Била сам део сјајног разреда, и верујем да је свако од нас, по завршетку гимназије “22.октобар” имао добар темељ за даљи напредак и лични развој!”

Дуња Вујовић

студенткиња на математичком факултету у Новом Саду, смер мастер професор математике

Одличан избор за будућност

“Средња школа “22. ОКТОБАР“ и смер машински техничар за компјутерско конструисање био је мој избор. Колико ми је значило присуство часовима код одличних професора, како стручних тако и општих, видео сам тек после матуре. Врло добра сарадња професора и ученика по питању учења, мотивације, и сличних ствари када год је потребно дала ми је додатну потврду да сам изабрао прави смер. Као ученик смера МТКК, у другој години сам са такмичењем из историје био на окружном такмичењу, затим у трећој и четвртој години сам се оба пута пласирао на републичко такмичење из стручног дела моделирање машинских елемената и конструкција, где бих истакао треће место на војвођанском такмичењу, и на крају да сам носилац Вукове дипломе. Такмичења су донела нова искуства и познанства која су ми показала да средња школа коју сам изабрао представља одличан избор, а смер нарочито, јер сам изабрао да останем у области која има сигурну и перспективну будућност.”

Дејан Божић

дипломирани машински инжењер

Економија – мој избор

“Најбољи пример за посвећеност професора СШ “22. октобар” јесте то што сам након завршетка средње школе била поткована довољном количином знања да на себе преузмем део посла својих родитеља, који се тиче књиговодства и тиме им олакшам пословање. Примери путем којих вас професори проведу кроз градиво остају и годинама након завршетка и, уколико се за то одлучите, умногоме олакшавају студирање. Мени јесу.

Ова школа вам увек остане верна и радо вас дочека раширених руку, уколико икада пожелите да поново прошетате истим оним ходницима на којима сте провели своје најбезбрижније дане.”

Александра Милановић

студенткиња на економском факултету
Gray Simple Class Schedule