Dobro došli na internet prezentaciju srednje škole
"22. oktobar" Žabalj

Novosti

 • Upis u prvi razred 2021.

  Upis u prvi razred 2021.

  Prvi krug upisa učenika u prvi razred vršiće se neposredno u školi u ponedeljak i utorak 12. i 13. jula 2021. u vremenu od 8 do 15 sati.Upis je u glavnoj zgradi u ulici Nikole Tesle 78 u učionici broj 4 – trogodišnja i učionici broj 5 četvorogodišnja zanimanja.Vidi još »
 • Maturska svečanost 2021.

  Maturska svečanost 2021.

  Poslednjeg nastavnog dana, 22. juna 2021. godine, u Sportskoj hali u Žablju, upriličena je maturska svečanost kojoj su prisustvovali direktor škole Miodrag Janjoš, odeljenske starešine maturskih odeljenja, profesori, maturanti i gosti. Tokom prigodnog programa predstavljeni su učenici koji su uspešno završili svoje školovanje u našoj školi. Maturanti koji su se istakli svojim znanjem tokom čitavog … Maturska svečanost 2021. Read More »Vidi još »
 • Vaskršnji praznici – po julijanskom kalendaru

  Vaskršnji praznici – po julijanskom kalendaru

  Svim vernicima pravoslavne veroispovesti, koji Vaskrs proslavljaju po julijanskom kalendaru, želimo srećne praznike!Povratak u školske klupe je u sredu 05.05.2021. godine.Vidi još »
 • Nacionalna platforma “ČUVAM TE”

  Nacionalna platforma “ČUVAM TE”

  Nacionalna platforma “Čuvam te” za prevenciju i zaštitu od nasilja u školama u Republici Srbiji, sadrži segmente koji se odnose na informisanje i edukaciju: informacije o oblicima nasilja, prepoznavanju i postupanju u slučajevima nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja u skladu sa zvaničnim procedurama nadležnih resora. Na platformi će se kontinuirano objavljivati edukativni materijali iz oblasti prevencije … Nacionalna platforma “ČUVAM TE” Read More »Vidi još »
 • POVRATAK U ŠKOLSKE KLUPE

  POVRATAK U ŠKOLSKE KLUPE

  U skladu sa dopisom Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja od 13. 04. 2021. godine, od ponedeljka 19. 04. 2021. učenici srednjih škola ponovo će nastavu pohađati po kombinovanom modelu.Odeljenja su podeljena u grupe, jedna grupa je na neposrednoj nastavi u školi, a druga na onlajn nastavi. Grupe se smenjuju na nedeljnom nivou.Časovi traju 30 minuta.Vidi još »

Obrazovni profili

Šta o nama kažu naši učenici

Stekla sam mnoga prijateljstva i naučila mnogo toga

“U školi “22. Oktobar”, stekla sam mnoga prijateljstva i naučila mnogo toga. Profesori ove škole se trude da nam na najbolji način prenesu znanja, što nam omogućava da gradivo sa lakoćom savladamo. Uvek su ljubazni i znam da mogu računati na njihovu pomoć, ukoliko imam nejasnoća u vezi sa gradivom.
Ova škola će mi uvek ostati u lepom sećanju, a verujem da će tako biti i svim učenicima, koji se odluče da je upišu.”

Marija Vladisavljević

učenica 4. razreda gimnazije

Ova škola je obrazovala veliki broj đaka koji su danas vrsni majstori, tehničari i inženjeri i mogu vrlo lepo da žive od svog rada

“Za srednju školu „22. Oktobar“ sam se opredelio zbog postojanja smera koji sam želeo da upišem i kvalitetnog nastavnog kadra. Znanje koje sam u školi stekao mi je omogućilo da položim prijemni ispit i uspešno završim studije na Mašinskom odseku Fakulteta tehničkih nauka, koje važe za vrlo ozbiljnu i zahtevnu inženjersku disciplinu. Nakon diplomiranja ostao sam da radim na Fakultetu tehničkih nauka na Departmanu za proizvodno mašinstvo, prvo u svojstvu saradnika i asistenta, a potom nakon odbranjene doktorske disertacije u svojstvu docenta. Trenutno sam vanredni profesor za užu oblast Tehnološki procesi, tehnoekonomska optimizacija i virtuelno projektovanje. Šef sam istoimene laboratorije i zamenik direktora Departmana za proizvodno mašinstvo Fakulteta tehničkih nauka.

Današnjoj privredi nedostaje ogroman broj mladih majstora i tehničara (CNC programera i operatera, rukovaoca robotima, zavarivača, mehaničara…), kao i inženjera mašinstva (projektanata, konstruktora, tehnologa, programera…) koji nose razvoj svake države. Ova škola je obrazovala veliki broj đaka koji su danas vrsni majstori, tehničari i inženjeri i mogu vrlo lepo da žive od svog rada.”

Dejan Lukić

vanredni profesor na Fakultetu tehničkih nauka, Departman za proizvodno mašinstvo

Odlična prilika da stečeno znanje primenite u praksi

“Srednja škola “22. oktobar” bila je moj pravi izbor, završio sam smer Turistički tehničar i naučio sve neophodne stvari koje su mi bile potrebne za ovo zanimanje. Samo reči hvale imam i za profesore i za samu školu i svima bih je preporučio! Jedna od mnogih prednosti koje škola pruža jeste ta što se nastava odvija u jednoj smeni i to prepodnevnoj, druga koju bih ja naveo jeste ta što su profesori dosta posvećeni radu sa učenicima i na kraju bih naveo da učenici sa mog smera imaju mogućnost da naučeno praktično primene prilikom ekskurzija.”

Marko Teofanović

apsolvent na Viskokoj poslovnoj školi strukovnih studija

Zahvaljujući baš ovakvom srednjoškolskom iskustvu, nastavljam svoj put u visokom obrazovanju

“Biti učenica gimnazije u SŠ „22. oktobar“, za mene je, ne samo jedno posebno i zanimljivo iskustvo, već i polazna tačka procesa samospoznaje, koja je mnogo uticala na moje dosadašnje odluke i vrlo verovatno će nastaviti da utiče i na one buduće. Zbog sveobuhvatnosti smera koji pohađam, brojnim prilikama u vidu učešća na takmičenjima iz oblasti srpskog jezika, književnosti i latinskog jezika i neizmernoj podršci direktora i mnogih profesora tokom perioda prijava za programe IS Petnice, uspela sam da se, na najrazličitije moguće načine, upoznam sa naukom u širem smislu, sa velikim brojem zasebnih naučnih disciplina, da razvijem zdrav takmičarski duh i spoznam to koje bih oblasti volela da istražujem u budućnosti, ali, isto tako, shvatim da su oblasti koje mi se malo manje dopadaju, podjednako važne za lični razvoj, pogotovo na polju nauke. Zahvaljujući baš ovakvom srednjoškolskom iskustvu, nastavljam svoj put u visokom obrazovanju, s mnogo znanja o svetu koji me okružuje, mnogo lepih uspomena i još više sklopljenih prijateljstava.”

Katarina Drapšin

učenica 4. razreda gimnazije

Zahvaljujući srednjoj školi zavolela sam ekonomiju

“Završila sam Srednju školu “22. Oktobar”, smer ekonomski tehničar. Zahvaljući profesorima i kvalitetnoj nastavi u školi stekla sam znanje iz oblasti ekonomije, marketinga, računovodstvih poslova, poslovne ekonomije kao što je organizacija preduzeća, menadžment, takođe znanja iz oblasti savremene poslovne korespondencije, poslovne informatike itd. Nakon završetka srednje škole, nastavila sam školovanje, takođe u oblasti ekonomije, zahvaljući srednjoj školi zavolela sam ovu oblast i želim da usavršim i dopunim svoje znanje. Nakon položene mature, stekla sam zvanje ekonomskog tehničara i osposobljena sam za rad u raznim kompanijama, bankama, osiguravajućim društvima itd.
Srednjoškolski dani će mi ostati zauvek u sećanju kao lepa uspomena.”

Jovana Santovac

studentkinja VPŠ, smer finansije i bankarstvo

Prepodnevna smena mi je olakšala organizaciju obaveza i slobodnog vremena

“Završila sam srednju školu za turističkog tehničara. S obzirom na to da dolazim iz Đurđeva, veoma sam srećna što sam imala priliku da pohađam srednju školu u svojoj opštini. Takođe, smatram da mi je prepodnevna smena dosta olakšala da organizujem svoje obaveze kao i slobodno vreme. U školi “22. oktobar” sam stekla potrebno znanje i veštine za nastavak mog obrazovanja. Bilo je veoma prijatno sarađivati sa nastavnicima koji su umeli da primete potencijal kod đaka. Smer “Turistički tehničar” mi je pomogao da prepoznam ono što me je najviše interesovalo. Nakon srednje škole imala sam odličnu podlogu za različita usmerenja, a najviše me je privukla ekonomija. Trenutno sam na par koraka do završetka master studija na Ekonomskom fakuktetu, i za to, u mnogome, mogu da zahvalim ovoj školi.”

Danica Šovljanski

studentkinja na ekonomskom fakultetu

Gimnazija – najbolji izbor za mene

“Završila sam srednju školu “22.oktobar”, smer gimnazija (opšti tip). Smatram da je taj smer bio najbolji izbor za mene jer tokom osnovne škole nisam znala čime želim da se bavim u životu. Izabrala sam srednju školu “22. oktobar” jer je bila udaljena svega sedam minuta autobusom od Đurđeva, i sada kad pogledam unazad vidim da nisam pogrešila. Imala sam izuzetne profesore, i svako ko je želeo da uči, mogao je da sazna toliko toga! Svi, od profesora, zaposlenih, do đaka su bili prijateljski raspoloženi i uvek spremni da pomognu. Bila sam deo sjajnog razreda, i verujem da je svako od nas, po završetku gimnazije “22.oktobar” imao dobar temelj za dalji napredak i lični razvoj!”

Dunja Vujović

studentkinja na matematičkom fakultetu u Novom Sadu, smer master profesor matematike

Odličan izbor za budućnost

“Srednja škola “22. OKTOBAR“ i smer mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje bio je moj izbor. Koliko mi je značilo prisustvo časovima kod odličnih profesora, kako stručnih tako i opštih, video sam tek posle mature. Vrlo dobra saradnja profesora i učenika po pitanju učenja, motivacije, i sličnih stvari kada god je potrebno dala mi je dodatnu potvrdu da sam izabrao pravi smer. Kao učenik smera MTKK, u drugoj godini sam sa takmičenjem iz istorije bio na okružnom takmičenju, zatim u trećoj i četvrtoj godini sam se oba puta plasirao na republičko takmičenje iz stručnog dela modeliranje mašinskih elemenata i konstrukcija, gde bih istakao treće mesto na vojvođanskom takmičenju, i na kraju da sam nosilac Vukove diplome. Takmičenja su donela nova iskustva i poznanstva koja su mi pokazala dasrednja škola koju sam izabrao predstavlja odličan izbor, a smer naročito, jer sam izabrao da ostanem u oblasti koja ima sigurnu i perspektivnu budućnost.”

Dejan Božić

diplomirani mašinski inženjer

Ekonomija – moj izbor

“Najbolji primer za posvećenost profesora SŠ “22. oktobar” jeste to što sam nakon završetka srednje škole bila potkovana dovoljnom količinom znanja da na sebe preuzmem deo posla svojih roditelja, koji se tiče knjigovodstva i time im olakšam poslovanje. Primeri putem kojih vas profesori provedu kroz gradivo ostaju i godinama nakon završetka i, ukoliko se za to odlučite, umnogome olakšavaju studiranje. Meni jesu.

Ova škola vam uvek ostane verna i rado vas dočeka raširenih ruku, ukoliko ikada poželite da ponovo prošetate istim onim hodnicima na kojima ste proveli svoje najbezbrižnije dane.”

Aleksandra Milanović

studentkinja na ekonomskom fakultetu
Gray Simple Class Schedule