ХУМАНИТАРНЕ АКЦИЈЕ 2019.

НОВОГОДИШЊА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА

Сада већ традиционална, Новогодишња хуманитарна акција, организована је и овог децембра.

У првом делу акције ученици су прикупљали играчке, а школа је обезбедила слаткише за прављење новогодишњих пакетића за кориснике удружења „Алтруист“ из Жабља, које окупља децу са сметњама у развоју, као и за децу из Дневног боравка у оквиру Центра за социјални рад у Жабљу.

У другом делу акције се изводи представа за децу и деле пакетићи. Ученици укључени у рад драмске секције припремили су представу „Супа од камена“, рађена по драмском тексту из књиге „Природа деци приповеда“ Душице Бојовић. Представа је 27.12.2019. одржана за око 50 малишана.

Ученици који су укључени у рад драмске секције су: Марија Везилић (II4), Мирослава Трнинић (III4), Јелена Чолић (III4), Марина Родић (III4), Александра Врачар (III4), Јелена Милошевић (III3), Јована Татарски (III3) и Душан Петковић (III2). За организацију и реализацију акције задужене су биле Јелена Медић, наставник српског језика, и Николета Његован, школски психолог.

СВИ ЗА КОСМЕТ

У средњој школи „22. Октобар“ Жабаљ децембар је протекао у знаку хуманитарних акција. Једна од њих је акција „Заједно за Космет“ којој смо се са задовољством прикључили на позив наше бивше ученице Александре Милановић, испред Студентског парламента Економског факултета Суботица.

Одељење II3 са разредним старешином било је задужено за прикупљање прилога, а велики број ученика и наставника се прикључио акцији.

Овом приликом се још једном захваљујемо ученицима и наставницима који су свакодневно доносили прилоге, одељењу II3 које је са разредним старешином организовало акцију у оквиру школе, као и Александри Милановић и Економском факултету Суботица који су нас позвали да се прикључимо једној оваквој акцији.